Hoe zit dat met formfield descriptions?

Tijdens het schrijven van een form array stuitte ik op het merkwaardige verschijnsle dat het description veld van sommige velden keurig zoals ik gewend was van Drupal 7 en daarvoor onderaan het formulierveld werd weergegeven maar dat van andere velden de description was verhuisd naar het title attribuut en dus alleen werd weergegeven als tekstballon bij een muisovergang. Na lang zoeken kwam ik er achter wat er aan de hand was. Nee, het lag niet aan verschillende template files. En deze keer was het ook niet Google waar ik het antwoord vond. Nee documentatie heb ik nog niet gevonden maar door de volgende code in mijn edc,theme file te plaatsen:

function edc_preprocess_form_element(&$variables) {
  kint($variables);
} 

ontdekte ik het bestaan van het form array element "smart_description" en dat staat standaard op TRUE. Het resulteert wat mij betreft in nogal onvoorspelbaar gedrag. Het lijkt alsof bij alle formuliervelden behalve het laatste het description element naar het title attribuut wordt verplaatst. Dus zet ik nu bij elk formulierveld waar ik een description element aan toevoeg smart_description op FALSE;  

 

Reactie toevoegen